Izvedite, kako hitro do posojila pri bankah ter kaj morate storiti za dober SISBON rezultat.

Kako hitro do kredita s slabim SISBON-om?

Kako funkcionira SISBON?

Leta 2008 so banke in hranilnice vzpostavile informacijski sistem SISBON. Ta beleži podatke o zadolženosti fizičnih oseb in tako pripomore k lažjemu nadzoru nad upravljanjem kreditnega tveganja v bankah in pomaga pri preprečevanju prezadolževanja posameznikov. Od vaših podatkov v SISBON-u je odvisno, ali bo banka odobrila posojilo ter pod kakšnimi pogoji. Zato je pomembno vedeti, katere podatke hrani SISBON in se o tem pozanimate, preden zaprosite za kredit. V sistemu so zabeleženi tudi podatki o stečaju in vaši kreditni posli z bankami, ki kažejo na vašo trenutno kreditno sposobnost

Kako hitro najeti kredit?

Kredit boste pri banki hitro dobili, če ste kreditno sposobni ter če imate v zadnjem letu ugoden SISBON, torej brez blokad. Bankam je posojilo tudi v interesu, zato praktično želijo le, da izpolnjujete minimalne pogoje. Zato ne tekajte od banke do banke, raje se osredotočite na eno. Za gotovinski kredit je pomembno, da ste prejeli vsaj 6 plač, ste zaposleni za nedoločen čas, imate slovensko državljanstvo in ste kreditno sposobni. Banke imajo podobno pogoje, zato se osredotočite na eno in svoje stanje predstavite prepričljivo. Ko prejmete kredit, z njim poplačajte stare kredite, če jih seveda imate, in se tako izognete prezadolženosti. Pri kreditni sposobnosti se vam tudi upoštevata malica in prevoz, zato si ju poskusite urediti čim višja. Najhitreje boste do kredita prišli pri NLB – najverjetneje ga boste dobili še isti dan. Pri tem pa vas moramo opozoriti, da najhitrejši krediti niso najugodnejši krediti v smislu obrestne mere.  

Sistem beleži ogromno podatkov in lahko se zgodi, da je kakšna informacija napačna. Če SISBON beleži napačne podatke o vas, vložite zahtevek za popravek podatkov bodisi elektronsko ali pa oddate obrazec pri banki Slovenije.

Hodnocení kategorie 4.5
Kako hitro do kredita s slabim SISBON-om?: 4.2/5 od 354 glasov