PayPal je globalni spletni plačilni sistem, ki ga ljudje uporabljajo za nakup predmetov na Etsyju, izstavljanje računov za samostojno delo strankam in še veliko več. Številni ponudniki storitev in samostojni podjetniki uporabljajo PayPal kot metodo za prejemanje plačil.

Kako dolgo traja prejemanje denarja v sistemu PayPal

Zato je to zelo pogosto vprašanje; koliko časa je potrebno za prejem denarja v sistemu PayPal.

Koliko časa potrebuje PayPal za prejem denarja, je odvisno od načina prenosa denarja. Če je denar poslan neposredno z računa PayPal na drug račun PayPal, potem bo prejem denarja trajal nekaj minut. Po drugi strani pa, če je denar poslan z bančnega računa, lahko traja 2 do 3 dni, da se transakcija obdela. Če vaš račun PayPal ni preverjen, lahko PayPal zadrži sredstva do 21 dni.

Denar lahko na svoj račun PayPal prejmete na več načinov, na primer z drugega računa PayPal, s kreditne ali debetne kartice, z bančnega računa itd. Vsak način potrebuje različno dolgo časa, da se transakcija zaključi in da lahko prejmete denar na svoj račun PayPal. Če na primer prejmete plačilo od stranke z uporabo računa PayPal, lahko pričakujete, da se bo denar na vašem računu PayPal pojavil v nekaj minutah, če je plačilo opravljeno z drugega računa PayPal ali z debetne ali kreditne kartice. Če je plačilo opravljeno z bančnim nakazilom ali elektronskim čekom, lahko traja nekaj dni, da se poravnajo bančne obveznosti.

Po drugi strani pa, če uporabljate PayPalove trgovske storitve ali PayPal powered by Braintree, bo transakcija s kreditno ali debetno kartico nakazana neposredno na vaš določen bančni račun. V tem primeru je za plačilo s plačilnimi karticami Visa ali MasterCard potrebnih 2 do 3 delovne dni, da se transakcije zaključijo. Če je plačilo izvedeno s kartico Discover, traja 3 delovne dni, če pa je plačilo izvedeno s kartico American Express, traja dokončanje transakcije 4 - 5 delovnih dni.

Prenos denarja na bančni račun

Z računa PayPal lahko prenesete denar na bančni račun. Prenos denarja na bančni račun ali debetno kartico je popolnoma brezplačen, transakcijo pa lahko opravite v enem delovnem dnevu. Če želite denar z računa PayPal na bančni račun prenesti hitro, lahko uporabite funkcijo takojšnjega prenosa PayPal. Takojšnji prenos PayPal ne traja več kot 30 minut, da prenesete denar na svoj bančni račun, vendar morate plačati pristojbino v višini 10 USD ali 1 odstotek zneska transakcije, kar je manjše. Če pa prenašate denar po 19. uri po vzhodnem času ali ob vikendih ali praznikih, lahko prenos traja dlje.

Čas vračila sredstev PayPal

Čas vračila pri PayPalu je odvisen od tega, kako je bil denar prvotno plačan. Če ste denar plačali prek storitve PayPal Cash, boste vračilo prejeli še isti dan, ko ste ga zahtevali. Če je bilo plačilo opravljeno prek bančnega računa, potem bo vračilo na vaš račun prispelo v treh do petih delovnih dneh. Če je plačilo opravljeno s kreditno ali debetno kartico, potem lahko traja 30 dni, da se povračilo pojavi na vašem računu.      

Pogosta vprašanja o sistemu PayPal

1. Koliko denarja lahko prejme osebni račun PayPal?
Prejemanje denarja na osebni račun PayPal ni omejeno. Skupni znesek, ki ga lahko prejmete na osebni račun PayPal, ni omejen.

2. Ali je pri sistemu PayPal na voljo neposredna pologa?
Neposredna pologa je na voljo samo na računih PayPal v ZDA in za stranke, ki imajo račun PayPal Cash Plus. Poleg tega so stranke, ki so se prijavile na kartico PayPal Cash Card, samodejno vključene v neposredno pologiranje.  

3. Ali ima PayPal mesečno provizijo?
Ne, PayPal nima mesečne provizije. Za svoj račun in kartico vam ni treba plačati nobene pristojbine. Poleg tega vam med zaključevanjem ali prenosom denarja ni treba vzdrževati minimalnega stanja. 

4. Ali lahko osebni račun PayPal prejme denar?
Da, osebni račun PayPal lahko prejema denar. Pravzaprav lahko denar prejemajo vse vrste računov PayPal.

5. Kaj so plačila s kodo QR v sistemu PayPal?
Plačilo s kodo QR je nova funkcija sistema PayPal, ki imetniku računa PayPal omogoča, da prejme plačilo samo tako, da prikaže kodo QR, ki jo stranke lahko preberejo z uporabo aplikacije PayPal. Ustvarjanje in deljenje kode QR je popolnoma brezplačno.

Hodnocení kategorie 4.5
Kako dolgo traja prejemanje denarja v sistemu PayPal: 4.2/5 od 244 glasov